Logo

Skupina AGEL je najúspešnejším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

Médiá

Sympózium AGEL privíta v Prahe svetové kapacity v medicíne

18.10.2024

Tohtoročné Sympózium AGEL, zamerané na súčasné trendy v ortopédii, traumatológii a rehabilitácii, sa po prvýkrát uskutoční v Prahe. Po 16 úspešných ročníkoch organizovaných na Morave sa podujatie presúva do hlavného mesta. Sympózium AGEL, ktoré sa koná 22. a 23. októbra v hoteli Hilton v Prahe, má ambíciu byť najväčším a najvýznamnejším v histórii tejto odbornej udalosti, ktorá každoročne priťahuje špičky z rôznych oblastí medicíny.

Presun do Prahy prináša nielen zvýšenie kapacity podujatia, ale aj príležitosť zapojiť širšiu odbornú verejnosť. „Skupina AGEL v posledných rokoch významne expandovala, rozšírila počet svojich zdravotníckych zariadení a zlepšila sa v mnohých odborných oblastiach. V súčasnosti je AGEL najväčším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe a tomu by mal zodpovedať aj formát nášho sympózia,“ vysvetľuje MUDr. Marie Marsová, MBA, LL.M., podpredsedníčka predstavenstva AGEL a organizátorka programovej skladby sympózia. Očakávaný počet účastníkov dosiahne tisícku, čo je prakticky dvojnásobok účasti z predchádzajúcich ročníkov.

Výnimoční odborníci z celého sveta medzi hlavnými rečníkmi

Sympózium AGEL tento rok privíta niekoľko svetovo uznávaných odborníkov, ktorí sa podelia o svoje skúsenosti a prinesú najnovšie poznatky z oblasti medicíny. Medzi hlavnými rečníkmi budú prof. Kobi Peleg, Ph.D., MPH, expert na krízové riadenie a medicínu katastrof, prof. Carmen M. Terzic, M.D., Ph.D. z Mayo Clinic, a prof. PaedDr. Pavel Kolář, Ph.D., popredný český fyzioterapeut a tiež prof. Vojtěch Havlas, Ph.D., prednosta kliniky detskej a dospelej ortopédie a traumatológie 2. LF UK a FN Motol a člen vedeckej rady AGEL.

„Izrael sa naučil efektívne reagovať na mimoriadne udalosti, a to vďaka skúsenostiam získaným z riešenia teroristických útokov. Zdieľanie týchto znalostí na medzinárodnej úrovni je kľúčové, pretože pripravenosť znamená možnosť zachrániť životy,“ uviedol expert na krízový manažment z izraelskej Israeli Academy College v Ramat-Gan a bývalý riaditeľ Izraelského národného centra pre traumatológiu a urgentnú medicínu prof. Kobi Peleg, Ph.D., MPH, ktorý v Prahe predstaví izraelské skúsenosti s krízovým riadením.

Prof. Carmen M. Terzic, M.D., Ph.D., riaditeľka Inštitútu kardiovaskulárnej rehabilitácie na Mayo Clinic v USA, sa na pražskej konferencii zameria na pokročilé metódy kardiovaskulárnej rehabilitácie a význam prevencie srdcových ochorení. „Medzinárodné sympóziá ako to, ktoré organizuje AGEL, zohrávajú zásadnú úlohu pre rozvoj modernej medicíny, pretože poskytujú platformu pre výmenu najnovších poznatkov, inovácií a overených postupov,“ hovorí profesorka Terzic.

Sympózium AGEL ponúkne aj rad workshopov zameraných na praktické ukážky najmodernejších metód v rehabilitácii, vrátane technológií virtuálnej a robotickej rehabilitácie, ktoré si účastníci budú môcť vyskúšať vďaka spolupráci s Telemedicínskym centrom Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí a ďalšími partnermi.

zpět na novinky

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
[email protected]

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL